Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ επιβεβαίωσε την ανάπτυξη μονάδων Ειδικών Δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας. Με την Ρωσία να ανακοινώνει χθες ότι έχει καταστρέψει 1623 “τρομοκρατικούς στόχους” στη Συρία ,η Ουάσινγκτον θέλει να επισημάνει την δική της παρουσία στην περιοχή θέτοντας όπως και ο ίδιος ο Κάρτερ παραδέχτηκε σε κίνδυνο τις ζωές των αμερικανών κομάντος.

Η απόφαση να αναπτυχθούν μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος της Συρίας εντάσσεται σε μια στρατηγική με στόχο να μπορέσουν οι ντόπιες δυνάμεις να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο ασφαλώς θέτουν τις ζωές των στρατιωτών σε κίνδυνο, δήλωσε χθες Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ.

«Ο ρόλος μας και η στρατηγική μας έχουν στόχο να καταστήσουν ικανότερες τις ντόπιες δυνάμεις, αλλά θέτει αυτό δυνάμεις των ΗΠΑ σε κίνδυνο; Το κάνει, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό», είπε ο Κάρτερ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Φέρμπανκς, στην Αλάσκα.

Ο Κάρτερ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αναπτυχθούν και άλλες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στη Συρία εάν οι πρώτες αποστολές είναι επιτυχείς.
«Θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε, να οικοδομούμε πάνω σε ό,τι φέρνει αποτέλεσμα», είπε ο Άστον Κάρτερ. 

Παρόλα αυτά ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι η στρατηγική των ΗΠΑ στη Συρία «δεν έχει αλλάξει» παρά την αποστολή για πρώτη φορά των Ειδικών Δυνάμεων .
«Η στρατηγική μας στη Συρία δεν άλλαξε» επιβεβαίωσε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστοποιώντας ότι οι στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στο πεδίο και θα είναι «λιγότεροι από 50», δεν θα έχουν «μάχιμες αποστολές».
«Η καρδιά της στρατιωτικής μας στρατηγικής στη Συρία είναι να ενισχύσουμε τις τοπικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος, στην χώρα τους» προσέθεσε ο ίδιος.
Ερωτηθείς επανειλημμένα σχετικά με το ενδεχόμενο μιας αύξησης του αριθμού των στρατιωτικών στο έδαφος της Συρίας, ο Έρνεστ δεν το απέκλεισε.
«Δεν θέλω να προβλέψω το μέλλον» υπογράμμισε.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook