Ικανοποιημένος από την αγωνιστικότητα των παικτών του και την εικόνα που είχαν απέναντι στην πρωτοπόρο Λαμία δήλωσε ο Σπύρος Μπαξεβάνος, που τόνισε ότι ο Κισσαμικός θα παίζει για τον… Κισσαμικό και κανέναν άλλον.

Παράπονα για τη διαιτησία (!) εξέφρασε ο Μπάμπης Τεννές, παρότι οι αποφάσεις του Γιάννη Μουρτζάκη ευνόησαν την ομάδα του!

Αναλυτικά οι δηλώσεις των προπονητών:

Σπύρος Μπαξεβάνος (Κισσαμικός): «Να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον Μπάμπη (Τεννέ) για τα καλά του λόγια και του εύχομαι να πετύχει τους στόχους τους δικούς του και της ομάδας του, που δεν είναι άλλοι από την άνοδο. Νομίζω ότι όντως είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος . Με αυτή τη φιλοσοφία μπήκαμε σε αυτό το παιχνίδι, να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια ομάδα. Νομίζω ότι την κοιτάξαμε στα μάτια. Σίγουρα ήταν καλύτερη σαν ομάδα η Λαμία στο να προσπαθήσει να δημιουργήσει, ενώ εμείς κοιτάξαμε περισσότερο το αμυντικό κομμάτι, για να μπορέσουμε σε κάποια φάση να πετύχουμε κάποιο τέρμα και να μπορέσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε από αυτό το παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω ότι με την τελευταία φάση δικαιούμασταν κάτι περισσότερο, που θα μπορούσε να ήταν αυτός ο βαθμός που θα μας έδινε και την ψυχολογία περισσότερο για τη συνέχεια. Την ψυχολογία όμως πιστεύω ότι μας τη δίνει αυτή η εικόνα και η αγωνιστικότητα που είχαμε σαν ομάδα. Το δείξαμε παρά τις απουσίες που είχαμε και τους τραυματισμούς και παρά τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές που χρειάστηκε να κάνουμε μέσα στο παιχνίδι. Ήταν κάτι που σίγουρα μας επηρέασε, δεν μπορούσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να διακινδυνεύσουμε και ειδικά προς το τέλος που η αντίπαλη ομάδα δέχτηκε την κόκκινη κάρτα να ρισκάρουμε λίγο πιο πολύ επιθετικά, δεν είχαμε τις αλλαγές να μπορέσουμε να το κάνουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, κι αυτό τους είπα και μέσα, για την αγωνιστικότητα και την εικόνα που είχανε. Ο Κισσαμικός παίζει για τον Κισσαμικό και για κανέναν άλλον. Ο Κισσαμικός θα κοιτάξει και στα επόμενα παιχνίδια να πάρει ό,τι καλύτερο. Από αυτά τα παιχνίδια εμείς μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε. Από το επόμενο παιχνίδι μέσα στα Τρίκαλα και από το μεθεπόμενο μέσα στον Άρη. Είναι το δύσκολο πρόγραμμα για εμάς και ό,τι μπορέσουμε να πάρουμε από αυτά τα παιχνίδια θα είναι κέρδος κι από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε τη συνέχεια. Αυτή η εικόνα δείχνει ότι αυτή η ομάδα αδικείται από τη βαθμολογική θέση που είναι και πρέπει να το καταλάβουν και τα παιδιά και να πάρουν περισσότερο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη σε αυτό που κάνουν».

Για το διαφορετικό σύστημα: «Ήταν και λόγω των συνθηκών και επειδή έπαιζες απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει ένα σερί νικών και κερδίζει μέσα-έξω, δείχνει ότι είναι μία καλή ομάδα κι εμείς προσπαθήσαμε λίγο να προσαρμοστούμε σε αυτό. Σίγουρα ήταν και οι απουσίες κάποιων ποδοσφαιριστών που είχαμε. Δεν ξέρω και ποιους μπορούμε να έχουμε στο επόμενο παιχνίδι, γιατί εμφανίστηκαν προβλήματα και σήμερα. Εμένα αυτό που με ικανοποιεί και το λέω από την αρχή είναι ότι υπάρχουν 20-22 ισάξιοι ποδοσφαιριστές, όποιος μπει κι όποιος βγει είναι το ίδιο και το αυτό».

Μπάμπης Τεννές (Λαμία): «Κάναμε μία πάρα πολύ δύσκολη νίκη, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, εδώ (εντός έδρας) τουλάχιστον. Συγχαρητήρια στα παιδιά, έδωσαν ό,τι μπορούσανε. Θεωρώ ότι όλα τα στοιχεία σήμερα ήταν εις βάρος μας. Είχαμε (να αντιμετωπίσουμε) μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, μία πολύ σκληρή ομάδα και είχαμε μία διαιτησία, που νομίζω ότι επηρέασε λίγο και τη διεξαγωγή του παιχνιδιού και την απόδοση τη δική μας, αλλά τα παιδιά είχαν το κουράγιο να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη. Εμείς ασχολούμαστε με την ομάδα μας και πιστεύουμε –και το έχουν πει και πάρα πολλοί συνάδελφοι- ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι, που αντί να ασχοληθούν με τη δικιά τους την ομάδα ασχολούνται περισσότερο με το τι κάνουμε εμείς. Εμείς συνεχίζουμε, έχει ακόμα δρόμο , αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο εμείς. Συγχαρητήρια γι’ άλλη μία φορά στα παιδιά για την πολύ σημαντική και σπουδαία νίκη. Εύχομαι στον φίλο μου τον Σπύρο (Μπαξεβάνο) να πετύχει τους στόχους του κι είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει».

Για το ότι δυσανασχέτησε στην αλλαγή του ο Βάντερσον, αλλά ο παίκτης που τον αντικατέστησε (Ματσούκας) πέτυχε το γκολ της νίκης: «Δεν υπάρχει παίκτης που να δυσανασχετεί. Να στεναχωρηθεί μπορεί, να δυσανασχετεί στην ομάδα τη δική μας δεν υπάρχει αυτή η λέξη. Μία φορά θα δυσανασχετήσει, δεν θα υπάρξει δεύτερη… ».

Για το αν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα βάσει της εμφάνισης του Κισσαμικού και της διπλής ευκαιρίας στο τέλος: «Αν πάρουμε την τελευταία φάση ναι πραγματικά ήταν πολύ καλή η αντίδραση του τερματοφύλακά μας του Πίτκα. Ήταν μια φάση που ήταν σχεδόν απέναντι από την εστία ο αντίπαλος παίκτης. Εκεί σε αυτή τη φάση σταθήκαμε τυχεροί, αλλά νομίζω σε όλη τη διάρκεια ήμασταν καλύτεροι σαν ομάδα».

Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών:

Νίκος Κουρέλλας (Κισσαμικός): «Σίγουρα κάθε εμφάνιση μας δίνει ώθηση, όταν κάνουμε καλή εμφάνιση δείχνουμε σε όλους ότι έχουμε δυνατότητες, παίρνουμε ψυχολογία και προσπαθούμε για το καλύτερο. Παίζαμε με την πρωτοπόρο αλλά δείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι ελάχιστες οι διαφορές στο πρωτάθλημα της Football League. Σταθήκαμε άτυχοι θα έλεγα, δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία, γιατί δεν είναι αρμοδιότητά μου. Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι τα καλά από το παιχνίδι, να δούμε που κάναμε λάθη και να τα διορθώσουμε και να βελτιωθούμε γιατί έχουμε δύσκολη συνέχεια και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Για τη δική του απόδοση: «Κάθε ποδοσφαιριστής στην ομάδα γι’ αυτό είναι, όποτε τον χρειάζεται ο προπονητής να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Όλα τα παιδιά είμαστε καλοί ποδοσφαιριστές, προσπαθούμε, δείχνουμε και συνέχεια βελτιωνόμαστε με τη βοήθεια του προπονητή και όλου του προπονητικού τιμ. Όλα τα παιδιά έχουν δείξει ότι όποιος παίζει δίνει το καλύτερο και βοηθάει την ομάδα».

Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Λαμία):  «Σίγουρα είναι μία πολύ σημαντική νίκη, τρεις πολύτιμοι βαθμοί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία παίζει στην έδρα της πολύ δυνατά και παίρνει αποτελέσματα. Εμείς ήρθαμε να παλέψουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό».

Για τη δική του εκπληκτική χρονιά και αν έχει βρει την κατάλληλη… χημεία στη Λαμία: «Όλα παίζουν ρόλο. Είναι συλλογική προσπάθεια, το ότι εγώ βάζω το γκολ δεν λέει τίποτα. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και να παίρνει τους βαθμούς, γιατί έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας και χαίρομαι που καταφέρνω και βάζω εγώ τα γκολ».