Το 11ο Διεθνές σκακιστικό τουρνουά της Παλαιόχωρας άνοιξε την αυλαία του, για να υποδεχτεί τους κορυφαίους σκακιστές.

Η Παλαιόχωρα σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει κατακλυστεί από περισσότερους από 600 συνοδούς, αποτελώντας το επίκεντρο του σκακιστικού ενδιαφέροντος.

Η παρουσία της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας (3 φορές) Σταυρούλας Τσολακίδου, είναι αυτή που ξεχωρίζει.

Η ενημέρωση των διοργανωτών αναφέρει τα εξής:

Για ενδέκατη φορά το κορυφαίο σκακιστικό τουρνουά της χώρας μας άνοιξε την αυλαία του υποδεχόμενο τους κορυφαίους σκακιστές απ’ όλη την υφήλιο! Η Παλαιόχωρα κατακλύστηκε από 600 και πλέον παίκτες και συνοδούς αποτελώντας για εννιά μέρες το επίκεντρο του σκακιστικού ενδιαφέροντος!

Το μεγάλο όνομα της φετινής διοργάνωσης που τιμάει τη διοργάνωσή μας είναι η κορυφαία σκακίστρια που ανέδειξε το Ελληνικό σκάκι, η τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου! Ο Πολυπρωταθλητής Ελλάδος Χρήστος Μπανίκας θερμός υποστηρικτής της διοργάνωσης συμμετέχει για 9η φορά στους αγώνες και κοντά τους κορυφαία ονόματα και πρωταθλητές από 26 διαφορετικές χώρες.

Στα αξιοσημείωτα και ενδεικτικό γεγονός του εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει αυτή η διοργάνωση είναι η έκπληξη που ένιωσαν οι τοπικοί κάτοικοι όταν είδαν να προσγειώνεται ελικόπτερο στο γήπεδο της περιοχής έτσι ώστε να προλάβουν να έρθουν στην ώρα τους παίκτες της διοργάνωσης.  

Αγωνιστικά τώρα και ενώ ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος 13 παίκτες έχουν το απόλυτο αποτέλεσμα με 3 νίκες αλλά δεν μπορούμε να μη ξεχωρίσουμε την εντυπωσιακή νίκη και τη μεγαλύτερη ανατροπή έως τώρα που έκανε ο Χανιώτης σκακιστής της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ Σπύρος Ναούμ κερδίζοντας στον 3ο γύρο τον GM από την Βουλγαρία Momchil Nikolov. Μαζί του στην κορυφή βρίσκεται και το έτερο μεγάλο αστέρι της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ ο Νικόλας Θεοδώρου, ο Γάλλος GM Riff Jean Noel, o Gordon Stephen από την Αγγλία, ο Rychagov Andrey από την Ρωσία, ο Nevednichy Vladislav από την Ρουμανία, ο Jan Werle από την Ολλανδία, ο Cherepov Alexej και ο Teterev Vitaly από την Λευκορωσία, ο Barski Radoslaw από την Πολωνία, ο πολυπρωταθλητής μας Χρήστος Μπανίκας, o Livaic Leon από την Κροατία και ο Χανιώτης σκακιστής Άγγελος Σανδαλάκης από τον σύλλογο του «Ιππότη Ρόδου».

Μεγάλες μάχες αναμένεται να δοθούν και για την κατάκτηση της 1ης γυναικείας θέσης μιας οι φετινές συμμετοχές θεωρούνται από τις πιο ισχυρές στην ιστορία αυτής της διοργάνωσης. Να ξεχωρίσουμε την Irina Bulmaga από την Ρουμανία που χτες φρέναρε το νούμερο ένα των αγώνων τον Arman Pashikian από την Αρμενία με την ισοπαλία που απέσπασε και με 2,5 βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή μαζί με την Szczepkowska Karina από την Πολωνία, την Worek Joanna από την Τσεχία, και την Πρωταθλήτρια Γαλλίας Milliet Sophie.

Πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν για παίκτες και συνοδούς του τουρνουά. Αύριο Σάββατο έχει προγραμματιστεί το καθιερωμένο τουρνουά μπλιτς που διεξάγεται από τις 11 το βράδυ στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας, ενώ την Δευτέρα θα γίνει η καθιερωμένη εκδρομή στο Ελαφονήσι προσφορά του ΚΤΕΛ Χανίων.  

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 5:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Παλαιόχωρας και υπάρχει live μετάδοση των 20 πρώτων αγώνων από το διαδίκτυο. Διοργανωτής σύλλογος είναι η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ, με την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων τον Δήμο Καντάνου Σελίνου και το ΕΒΕ Χανίων. Μέγας χορηγός είναι τα νερά ΣΑΜΑΡΙΑ χορηγοί η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Α.Ε. η Τράπεζα Χανίων, το ΣΥΝΚΑ, το ΚΤΕΛ Χανίων, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Παλαιόχωρας, ο Εμπορικός & Επιχειρηματικός σύλλογος Παλαιόχωρας, ο Σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων Παλαιόχωρας, τα Σ/Μ Βλησίδης και Σ/Μ Πετράκης, αναψυκτικά Τεμενίων.      

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook