Με συναρπαστικές μονομαχίες συνεχίζεται το 11ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας.

Μετά τον 5ο γύρο των αγώνων μόνο ο Ρουμάνος Νεβεντνίσκι έχει καταφέρει το απόλυτο αποτέλεσμα, ενώ την έκπληξη έκανε ο αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων, Νικόλας Θεοδώρου, που κέρδισε το νούμερο 1 των αγώνων, τον γκραντμετρ, Πασχικιάν.

Η ενημέρωση της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ αναφέρει τα εξής:

Άναψαν οι μάχες στο 11ο Σκακιστικό Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας με συναρπαστικές μονομαχίες που κρατάνε έντονο το ενδιαφέρον των θεατών!

Μετά τον 5ο γύρο των αγώνων μόνο ένας παίκτες από τους 200 που συμμετέχουν έχει καταφέρει να κάνει το απόλυτο αποτέλεσμα και αυτός είναι ο GM από την Ρουμανία VL. Nevednichy. Και ενώ στο προηγούμενο δελτίο τύπου αναφέραμε για την επιτυχία του Σπύρου Ναούμ τώρα ήταν σειρά το άλλο αστέρι της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ να κάνει την έκπληξη των αγώνων, μιλάμε για τον Νικόλα Θεοδώρου ο οποίος κέρδισε πειστικά το νούμερο 1 των αγώνων τον GM από την Αρμενία Pashikian Arm. Άλλο ένα δείγμα για τα οφέλη που προσφέρει αυτή η διοργάνωση στους νεαρούς σκακιστές μας! Ο Νικόλας μ’ αυτή τη νίκη βρίσκεται στη 2η θέση του πρωταθλήματος ισοβαθμώντας με τον πολυπρωταθλητή μας GM Χρήστο Μπανίκα, τον Γάλλο GM Riff Jean Noel, τον GM Rychagov And. από την Ρωσία και τον Κροάτη ΙΜ Livaic Leon. Στην κατηγορία Γυναικών τρεις αθλήτριες ισοβαθμούν στην κορυφή του πρωταθλήματος με 4 βαθμούς. Ανάμεσά τους το αστέρι του Ελληνικού σκακιού η Σταυρούλα Τσολακίδου που ισοβαθμεί με την Πολωνέζα Szczepkowska Karina, και την Paulet Iozefina από την Ολλανδία.  

Να αναφέρουμε επίσης ορισμένα αξιόλογα αποτελέσματα Χανιωτών σκακιστών ξεκινώντας από τη νίκη του Παναγιώτη Τζαγκαράκη επί του Κύπριου σκακιστή Θεοχάρους Στέλιο, την νίκη του Μάνου Μαυρίδη επί του Νορβηγού Grindbakken Erik. και τις ισοπαλίες που απέσπασαν ο Χομπιτάκης Κων/νος, Σαράφης Ραφαέλ και Θεοδωρογλάκης Γιάννη με τον Θεοδουλίδη Θεοδ., την Riegler Kathar. Και την Wittenberg Ser.  

Εντυπωσιακό ήταν και το τουρνουά γρήγορου σκακιού που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου. Ο κεντρικός πεζόδρομος της Παλαιόχωρας πλημμύρισε με σκακιέρες και οι παίκτες αγωνιζόντουσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δημιουργώντας μία πανέμορφη εικόνα και δείχνοντας παράλληλα έναν από τους λόγους που κάνει αυτό το τουρνουά της Παλαιόχωρας να ξεχωρίζει και να είναι τόσο αγαπητό στο σκακιστικό χώρο.

Αύριο στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί εκδρομή στο Ελαφονήσι. Να υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά από τις 5:30 και μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο.      

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook