Εικοσιεπτά άτομα στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Τελευταία ενημέρωση 14:10

Άρχισε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων μετά από πολλές αναβολές, η εκδίκαση της υπόθεσης του κυκλώματος εμπορίας όπλων στην Κρήτη που είχε αποκαλυφθεί το 2016.

Για εμπλοκή τους στο κύκλωμα κατηγορούνται 27 άτομα μεταξύ των οποίων και 3 αστυνομικοί.

Η δίκη άρχισε νωρίς το πρωί με την εξέταση μαρτύρων ενώ μετά την 1:30 διεκόπη και αποφασίστηκε να συνεχιστεί την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι η εγκληματική οργάνωση φέρεται να δραστηριοποιείται από το 2007 στην παράνομη εισαγωγή και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν από χώρες του εξωτερικού, διαμέσου εταιρειών ταχυμεταφορών, μη λειτουργικά όπλα ή τμήματα όπλων και αφού τα τροποποιούσαν – μετέτρεπαν σε ενεργά, τα διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά, σε χαμηλότερη τιμή (πέραν της μισής) της εμπορικής τους αξίας.  

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ηγετικό ρόλο κατείχε 31χρονος συλληφθείς, ο οποίος  λάμβανε τις βασικές αποφάσεις για την οργάνωση, τη συμμετοχή και το συντονισμό των μελών της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με τη διενέργεια, σε αρχικό στάδιο της παραγγελίας από χώρες του εξωτερικού (Αυστρία, Γερμανία, Αμερική), συγκεκριμένων τύπων μη λειτουργικών όπλων από κοινού με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook