Μέλη της Δ/νσης Π. Ε. Χανίων με το Erasmus+ πρόγραμμα LittleBigEntrepreneurs πραγματοποίησε την 2η κινητικότητα της ομάδας της στο Μaribor της Σλοβενίας.

Η 8η LBE διεθνική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Νοεμβρίου και μας έφερε ξανά κοντά με τους εταίρους μας από την Σλοβενία, Πορτογαλία, και Εσθονία.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή:

Ήρθαμε σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Σλοβενίας και θαυμάσαμε το φωτεινό, πεντακάθαρο και τέλεια εξοπλισμένο δημοτικό σχολείο του Borcev Za Severno Mejo στην πόλη του Μάριμπορ.  Συμμετείχαμε σε συζητήσεις όπου παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες που εκπονούν τα δημοτικά σχολεία του προγράμματος. Από την Ελλάδα συμμετέχουν τρία σχολεία της πόλης των Χανίων (9ο, 11ο Δ.Σ. Χανίων & Δ.Δ.Μ.Ν Ναυστάθμου). Η διαδικτυακή παρουσία μαθητών των σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Χανίων μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, έδωσε μεγάλη χαρά στους παρευρισκόμενους που επαίνεσαν την προσπάθεια και την ενεργή συμμετοχή τους.

Την δεύτερη μέρα των εργασιών περιηγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου, γνωρίσαμε εκπαιδευτικούς και μαθητές ενώ αποφασίσαμε για το πλάνο δράσης των δραστηριοτήτων που ακολουθούν στην επόμενη φάση του LBE προγράμματος. Οι εταίροι που έχουν αναλάβει την τεχνική υλοποίηση του ψηφιακού παιχνιδιού παρουσίασαν το προσχέδιο της εφαρμογής που δουλεύουν, και η ομάδα έργου συζήτησε με ανατροφοδότηση και παρατηρήσεις.

Στο υπόλοιπο της ημέρας επισκεφτήκαμε την γραφική πόλη Ptuj και ξεναγηθήκαμε στο πανέμορφο κάστρο της πόλης. Με την επίσκεψη μας αυτή γνωρίσαμε στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας.

Η μικρή αυτή χώρα μάς άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, καθώς μας εξέπληξε για την οργάνωση, την καθαριότητα,  τη φυσική ομορφιά της, τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, καθώς και τον απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook