Ξεκινάει σήμερα η νέα σχολική χρονιά και τα Χανιωτάκια επιστρέφουν στα θρανία τους.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με την ελπίδα ότι θα είναι καλύτερα από τις προηγούμενες καθώς δεν έχουν ληφθεί μέτρα και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τους όπως παλιά.

Οι μαθητές άρχισαν να προσέρχονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία για τον καθιερωμένο αγιασμό. Μετά τον αγιασμό τα παιδιά θα παραλάβουν τα βιβλία τους.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Πόπη Ψαρουδάκη η οποία παρέστη στον αγιασμό δημοτικών σχολείων στον δήμο Αποκορώνου, σε δηλώσεις της στο Flashnews.gr ανέφερε πως η φετινή χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις από τις δύο προηγούμενες. Και λόγω του ότι δεν εφαρμόζονται φέτος τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού, αλλά και λόγω του εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Σαφώς έχουμε κάποια κενά τα οποία πιστεύω ότι θα καλυφθούν με την δεύτερη φάση αναπληρωτών καθώς στην πρώτη φάση καλύφθηκε πάνω από το 80% των αναπληρωτών. Είχαμε και τους διορισμούς μονίμων φέτος και πέρυσι, οπότε ξεκινάμε καλύτερα» είπε η κα Ψαρουδάκη.

Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μουρνιών όλη η προσοχή, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, ήταν στα «πρωτάκια». ενώ στην τελετή του αγιασμού παρέστη ο δήμαρχος Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και αρμόδιοι του δήμου καθώς και στελέχη της τροχαίας Χανίων που μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές.

Π. Ψαρουδάκη: Τα σχολεία που υποβαθμίζονται φέτος θα αναβαθμιστούν του χρόνου αν αυξηθούν οι μαθητές

Σε ότι αφορά στους υποβιβασμούς δημοτικών σχολείων οι οποίοι προκαλούν έντονες διαμαρτυρίες των γονέων, η κα Ψαρουδάκη ανέφερε:

«Έχουμε τέσσερα σχολεία τα οποία λόγω του μαθητικού δυναμικού τους, από 6θέσια, αντί για 4θέσια που είναι το κανονικό βάση του αριθμού, έγιναν 5θέσια. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των θέσεων – τμημάτων, εμείς με την έγκριση και του Περιφερειακού Διευθυντή θα ενισχύσουμε όσο μπορούμε αυτά τα σχολεία, έτσι ώστε η μάθηση των παιδιών να μην επηρεαστεί αρνητικά από αυτό που συμβαίνει.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό έγινε όχι επειδή η διεύθυνση είναι αυστηρή ή δεν αγαπάει τα σχολεία. Είναι ο αριθμός των παιδιών που το καθορίζει. Όμως η υποβάθμιση είναι λειτουργική. Εάν οι τοπικές κοινωνίες αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών τους, του χρόνου σαφώς και θα ξαναγυρίσουμε….»

11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Κοινός αγιασμός έγινε στο σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων στην συνοικία της Νέας Χώρας Χανίων.

Για ένα πολύ καλύτερο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς από τις προηγούμενες, έκανε λόγο ο διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων Ηλίας Πιτσιλαδής, επισημαίνοντας πως όλοι οι καθηγητές είναι στο σχολείο, έχουν τοποθετηθεί εγκαίρως και οι αναπληρωτές, ενώ υπάρχει πλήρης ενημέρωση και για τα μέτρα υγειινής και ασφάλειας με τα οποία ξεκινά η φετινή χρονιά.

Στις εργασίες επισκευών και ελαιοχρωματισμών που έγιναν στα σχολικά κτίρια αναφέρθηκε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook