Σε ανακοίνωσή της, η υποψήφια βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. , Λίτσα Κουρουπάκη, δήλωσε:

«Η απόφαση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, σύμφωνα με την οποία η υποψηφιότητα του κυρίου Γλύκα κρίθηκε μη ισχύουσα, ήταν πολιτικά και ηθικά, επιβεβλημένη.

Αν και η παρελθοντική επαγγελματική εμπλοκή του στην υπόθεση του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη δεν ήταν γνωστή στην Επιτροπή και παρά το δεδομένο δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση όσων ασκούν το δικηγορικό λειτούργημα να παράσχουν τις νομικές τους υπηρεσίες χωρίς διακρίσεις, δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να αγνοηθεί η σημασία της παρουσίας του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ που εξέπεμπε ένα αρνητικό συμβολισμό που δεν ήταν ανεκτός από κανέναν στο ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο από εμάς εδώ στα Χανιά.


Για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε υπήρξε άμεση αντίδρασή μας προς τα κεντρικά όργανα του κόμματος τα οποία στον συντομότερο δυνατό χρόνο πήραν την δέουσα απόφαση.


Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ εξάλλου η απόδοση τιμής στην αγωνιστική δράση , το πολιτικό έργο και την προσφορά του Σήφη Βαλυράκη ,ήταν , είναι και θα παραμείνει αυτονόητο διαχρονικό χρέος.
Πιστοί σε αυτό το χρέος δεν θα επιτρέψουμε σε οποιανδήποτε εκπρόσωπο άλλου πολιτικού χώρου να εμφανίζεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής της μνήμης του αείμνηστου Σήφη ενώ στην πραγματικότητα επιχειρείται μια απαράδεκτη πολιτική τυμβωρυχία για μικροκομματικούς λόγους και προεκλογικές σκοπιμότητες.


Ιδιαίτερα προκλητική και υποκριτική είναι βέβαια και η προσχηματική, όψιμη «ευαισθησία» όσων στοχοποίησαν λυσσαλέα, πολιτικά τον Σήφη Βαλυράκη όσο ήταν εν ζωή.


Όμως οι άνθρωποι των Χανίων έχουν και μνήμη και κρίση και κανείς δεν μπορεί να τους υποτιμά.
Ως μία από αυτούς αλλά και επιπλέον με την ιδιότητα της πρώην βουλευτού που οι πολίτες των Χανίων τότε μου ανέθεσαν και τους εκπροσώπησα μαζί με τον Σήφη Βαλυράκη στην πιο δύσκολη περίοδο του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα , καλώ τον προοδευτικό κόσμο των Χανίων να παραμείνει η ασπίδα προστασίας της μνήμης και της παρακαταθήκης του αείμνηστου αγωνιστή Σήφη Βαλυράκη.


Οι όψιμοι δήθεν υπερασπιστές της μνήμης του γενναίου αείμνηστου Σφακιανού ,περισσεύουν στα Χανιά σήμερα και καλά θα κάνουν να σιωπήσουν, σεβόμενοι την μνήμη του ,αλλά και για να μη θυμηθούν οι Χανιώτες ότι στην τελευταία κοινοβουλευτική θητεία του εδώ στα Χανιά ήταν αυτοί οι ίδιοι που τώρα κόπτονται για την υστεροφημία του Σήφη ,που τον καθύβριζαν και τον κύρητταν “ανεπιθύμητο” στα Χανιά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook