Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου κατεβαίνουν τα ρολά στο ιστορικό υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στις Καλύβες του Δήμου Αποκορώνου στο πλαίσιο των αποφάσεων της διοίκησης των ΕΛΤΑ για αναδιάρθρωση και εξοικονόμηση πόρων από την λειτουργία τους.

Συνολικά , από τις 10 μέχρι και τις 17 Ιουλίου ανέστειλαν την λειτουργία τους 65 υποκαταστήματα και στις 24 Ιουλίου έρχεται η αναστολή λειτουργίας άλλων 35 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μεταξύ των οποίων εκείνο των Καλυβών Αποκορώνου αλλά και της Επισκοπής Ρεθύμνου.

Να σημειωθεί ότι πριν από τρία χρόνια είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για αποδυνάμωση της λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Καλυβών, στην οποία είχε αντιδράσει ο δήμος  Αποκορώνου με επιστολή του στον τότε υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κο Πιερρακάκη, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. καθώς και στους βουλευτές Χανίων.

Μάλιστα άμεση ήταν η παρέμβαση του αείμνηστου βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη και προς τον κ. Πιερρακάκη και προς την διοίκηση των ΕΛΤΑ, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση ότι  «πρόθεση της Διοίκησης είναι να μην κλείσει ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα στα χωριά».

Δυστυχώς, μετά από τρία χρόνια αναρτήθηκε στην Διαύγεια η απόφαση την οποία  υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γρηγόριος Σκλήκας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Να σημειωθεί ότι το 2018 είχε προβληθεί από το Γαλλικό κανάλι 5 και το μαγκαζίνο Echappees belles ένα αφιέρωμα στο «αγροτικό δρομολόγιο 191 του ταχυδρομείου Καλυβών» με «πρωταγωνιστή» τον επι σειρά ετών υπάλληλο του υποκαταστήματος Εμμανουήλ Σεργάκη, ο οποίος τελικά αποχώρησε από την υπηρεσία το 2021.

Δείτε το βίντεο

Ανάλογη απόφαση ελήφθη και για το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Επισκοπή Ρεθύμνου

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook