Με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Παπακωνσταντής ανακοινώνει τη συμπόρευσή του ως υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη «Για την Κρήτη μας»

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες μου, φίλες και φίλοι,
Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας, με χαρά και συγκίνηση για να σας
προσκαλέσω να δώσουμε μαζί έναν αγώνα, που θα κάνει τον τόπο μας καλύτερο,
που θα αναδείξει τα μεγάλα του συγκριτικά πλεονεκτήματα μέσα από την ευκαιρία που δίνουν οι περιφερειακές εκλογές, με σκοπό να διαμορφώσουμε και να παρουσιάσουμε μαζί μια νέα πνοή στο σχέδιο και στους αναπτυξιακούς στόχους της Κρήτης και του Ρεθύμνου μας.

Η φύση και ο χαρακτήρας τόσο της εργασίας μου στο παρελθόν, όσο και των θεσμικών θέσεων που υπηρέτησα, με έφεραν από πολύ νωρίς αντιμέτωπο με τα πολλά – και συχνά ανυπέρβλητα – προβλήματα, που ταλαιπωρούν επί πολλές δεκαετίες την περιοχή μας.
Αποτελεί όμως κοινή παραδοχή, πως μετά την εκλογή του νυν Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη, η εικόνα της Περιφέρειας Κρήτης έχει αλλάξει γενικά, άλλα και της Π.Ε. Ρεθύμνου ειδικά, και πραγματοποιούνται σταθερά βήματα προς τα εμπρός.

Προφανώς, μένουν πολλά να γίνουν ακόμα κι ο καθένας οφείλει να συμβάλλει από τη δική του σκοπιά, ώστε οι αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας να πραγματωθούν με ταχύτητα και επάρκεια.
Μέσα από την συμμετοχή μου στα κοινά και έχοντας επικοινωνήσει καθημερινά με πολλούς Ρεθεμνιώτες, είναι αρκετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Κρήτη μας και ιδιαίτερα στο Ρέθυμνο, ενδεικτικά αναφέρω:

-Η ανάγκη για περαιτέρω εκσυγχρονισμό υποδομών, κυρίως οδικών τμημάτων και αρδευτικών έργων. Να δώσουμε βάρος στο οδικό συγκοινωνιακό δίκτυο, κύριο και δευτερεύον, στην ενδοχώρα αλλά και στην προσβασιμότητα των πόλεων.
-Να βελτιώσουμε το ανθρωπογενές και να διαφυλάξουμε το φυσικό μας περιβάλλον, αποδίδοντας στην προσπάθεια αυτή ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα.
-Να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τους υδάτινους πόρους μας. Μια πρόκληση ολοένα και περισσότερο αναγκαία στο μέλλον.

  • Να προχωρήσει ο χωροταξικός σχεδιασμός, που θα μας επιτρέψει να δώσουμε αναπτυξιακό χαρακτήρα σε καίρια σημεία της περιοχής μας.
  • Να αποτελέσει η περιφέρεια Κρήτης τον ουσιώδη μέτοχο στην προσπάθεια για μείωση του υψηλού ενεργειακού και μεταφορικού κόστους στις παραγωγικές διαδικασίες.
  • Να εξασφαλίσουμε την ανθεκτικότητα πόρων και υποδομών αλλά και την προστασία μας από τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.
    -Να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα του νομού μας
    -Να συμβάλλουμε στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης πολλαπλών στόχων, που θα προσδώσει στην τοπική μας οικονομία τα απαραίτητα στοιχεία της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
  • Να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του πολίτη και να υπηρετήσουμε τον πολίτη μέσα από δράσεις κοινωνικής πολιτικής.
  • Να συμβάλλουμε στην ουσιαστική αναβάθμιση της καθημερινότητας μας.
  • Να δώσουμε προτεραιότητα στις υψηλής ποιότητας παροχές στην Υγεία και στην Παιδεία, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και με τη διεκδίκηση δράσεων από το κεντρικό Κράτος.
    Σε αυτή την προσπάθεια επιθυμώ να συμβάλλω με την εμπειρία μου και τις επιστημονικές μου γνώσεις, γιατί πιστεύω ακράδαντα, πως ο τόπος μας μπορεί να μετατραπεί σε πρωταθλητή ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον, διευρύνοντας τις προοπτικές και τις δυνατότητες του.
    Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα με την παρούσα ανακοίνωση να σας γνωστοποιήσω την υποψηφιότητά μου ως περιφερειακός σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, στο πλευρό του κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ενός ανθρώπου που έχει αποδείξει την ικανότητά του στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και έχει κατορθώσει στην πορεία του να συνενώνει το σύνολο σχεδόν των κρητικών, στο πλαίσιο του συγκρητισμού και της ισόρροπης ανάπτυξης, και να αναλάβω ενώπιον σας τη δέσμευση να υπηρετήσω την προσπάθεια αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Π.Ε. Ρεθύμνου προς όφελος των πολιτών της, με όλες μου τις δυνάμεις. Γι’ αυτό σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας ενεργά την προσπάθειά μας, σ αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook