Με σχετική ανακοίνωση, η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου, καλεί σε κινητοποίηση την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 13.30 έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου «για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση», όπως αναφέρουν.

Η ανακοίνωση:

«Η Ένωση μας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) για παράσταση διαμαρτυρίας σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας ανά την επικράτεια με αφορμή την άνανδρη επίθεση στο Ρέντη Αττικής εναντίον διμοιριών της Υ.Α.Τ. που λάμβαναν μετρά τάξης σε αθλητική συνάντηση και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός συναδέλφου μας ηλικίας μόλις 31 ετών, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καλεί όλους τους συναδέλφους την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 13.30 έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Καλούμε και τα Σωματεία Ειδικών Φρουρών Κρήτης και την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης.

Επιθέσεις τέτοιου είδους έχουν ως στόχο το θεσμό της δημοκρατίας, της ευνομούμενης πολιτείας μέσα στην οποία θέλουμε να διαβιούμε αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας που δυστυχώς μέρα με τη μέρα βαλτώνει όλο και περισσότερο. Εμείς σαν θεσμός όσο περνάει από το χέρι μας δε θα επιτρέψουμε και δε θα συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Το οφείλουμε στο Γιώργο, σε κάθε αδικοχαμένο συνάδελφο αλλά και σε όλους τους συναδέλφους που ρίχνονται καθημερινά στη μάχη του πεζοδρομίου για να προστατεύσουν τον κάθε έναν από εμάς-εσάς και το έννομο αγαθό της ασφάλειας μας, χωρίς καμία αναγνώριση και ανταπόκριση από την πολιτεία».

Παράλληλα, τα πρωτοβάθμια σωματεία αστυνομικών Κρήτης εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταδικάζουν το οπαδικό περιστατικό βίας με θύμα έναν συνάδελφό τους. Αναλυτικά, αναφέρουν:

«Η κατηφόρα της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει τέλος και τις συνέπειες αυτής αντιμετωπίζει ένας ακόμη άνθρωπος ένας 31χρονος αστυνομικός που χαροπαλεύει για τη ζωή του γιατί απλά έκανε τη δουλειά του.
Όσο η συντεταγμένη Πολιτεία δεν τιμωρεί τέτοιες ενέργειες αλλά χαϊδεύει τα αγαπημένα παιδιά των Π.Α.Ε.- Κ.Α.Ε. κλπ τόσο λύση δεν θα βρίσκεται, απλά θα πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων και θα ακολουθούν «βαρύγδουπες δηλώσεις».
Θα ακούσουμε πάλι δεσμεύσεις από τα «κυβερνητικά χείλη» που θα δηλώνουν την απέχθειά τους και τη λύπη τους για το συμβάν…Θα ακούσουμε όμως επιτέλους αλήθειες;

  • Ποια είναι η στάση της κάθε Κυβέρνησης απέναντι στους μεγαλοϊδιοκτήτες των Π.Α.Ε.–Κ.Α.Ε. κλπ όταν οι ίδιοι διαρκώς καταφέρονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων που λαμβάνουν μέτρα τάξης κλπ στα γήπεδα;
  • Για ποιο λόγο η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει μέτρα τάξης σε αγώνες ανώνυμων εταιρειών;
  • Για ποιο λόγο τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν χαρακτηρίζονται ως «ιδιώνυμα»;
  • Πόσες επιτροπές απαιτούνται για να αποφασιστεί η αυτονόητη επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας;
    Αν δεν μπορείτε να εγγυηθείτε την ομαλή διεξαγωγή αγώνων, αλλά αρκείστε στην υπό διαβούλευση καταβολή των 30 ευρώ στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στα μέτρα των γηπέδων, – άραγε τόσο κοστολογείται η σωματική μας ακεραιότητα και κατ’ επέκταση η ζωή μας;- τότε κλείστε το «μαγαζάκι».
    Το ποτήρι κύριοι ξεχείλισε. Η οργή και η αγανάκτηση κάνουν ακόμα και τα κόκκαλα των εκατοντάδων νεκρών μας να τρίζουν. Οι συνάδελφοι έχουν φτάσει σε τέλμα και για τους περισσότερους πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης, πράγμα που εσάς ούτε σας αγγίζει αλλά ούτε καν φτάνει στη σφαίρα της φαντασίας σας. ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ;;;; ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Οι εποχές που οι Αστυνομικοί είχαν μνήμη χρυσόψαρου και σας έδιναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη τελείωσαν.
Πόσο αίμα και πόσοι νεκροί πρέπει να αποδείξουν ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι επικίνδυνο;
Σήμερα η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας και του τραυματία συναδέλφου μας προσευχόμαστε να ξεπεράσει τον κίνδυνο που διατρέχει και το αίμα του να είναι το τελευταίο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook