Σειρά επαφών με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στο Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου είχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. κ. Θοδωρής Νίνος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υδραυλικών Έργων κ. Μανόλης Πενθερουδάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Γιώργος Αθανασάκης , ο Αντιδήμαρχος κ. Μάνος Περυσινάκης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι των Τ.Ο.Ε.Β. και τοπικοί φορείς.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης εργασίας, βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του νερού, την εξέλιξη έργων που υλοποιούνται στην περιοχή με την επίβλεψη του Ο.Α.Κ., την επέκταση των δικτύων καθώς και τον προγραμματισμό μιας σειράς εγγειοβελτιωτικών έργων που πρέπει να υλοποιηθούν στην περιοχή. Έγινε ακόμη χρήσιμη συζήτηση και για τεχνικά ζητήματα στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων που ο Ο.Α.Κ. διαθέτει μεγάλη εμπειρία και μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά.

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, έχει στην πράξη «Παγκρήτιο» χαρακτήρα. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το σύνολο των φορέων, αφουγκραζόμαστε τις πραγματικές ανάγκες και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, εργαζόμαστε για την εξεύρεση των απαραίτητων λύσεων. Συζητήσαμε για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης του νερού, των έργων που εκτελούνται υπό την επίβλεψη του Ο.Α.Κ. στην περιοχή, την επέκταση των δικτύων, αλλά και για τη δύσκολη προσπάθεια που πρέπει από κοινού να καταβάλουμε, ώστε οι διαθέσιμες ποσότητες υδάτινων πόρων, να μπορέσουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του επόμενου δύσκολου χρονικού διαστήματος. Διαχρονικά, στηρίζουμε έμπρακτα την αυτοδιοίκηση και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση, οι κύριοι Άρης Παπαδογιάννης και Θοδωρής Νίνος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook