Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου και πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου θα διεξαχθεί η τελική φάση της Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης με τους 10 προκριμένους από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Με την ολοκλήρωση της τρίτης και τελευταίας προκριματικής φάσης του ομίλου του Πολυτεχνείου Κρήτης, που διεξήχθη τη Πέμπτη 11/4/2024 με την παρουσία και το χαιρετισμό του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ζερβάκη, έγιναν γνωστοί και οι φοιτητές που έκλεισαν τις 3 τελευταίες θέσεις για την ανάδειξη του πρωταθλητή Πανεπιστημίων Κρήτης 2024 που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης» του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο.

Στη τελική φάση θα αγωνιστούν οι: Μαρκαντώνης Στυλιανός, Κακάλης Νικόλαος, Παπαδημητρίου Αργυρώ, Ευχετζής Κυριάκος, Πρωτοσύγγελλος Ιωακείμ, Γεωργακάκης Μιχαήλ, Δρυμής Λαμπρινός, Λαδάς Δημήτριος, Κώτσογλου Γεώργιος, Μαντούβαλος Παναγιώτης.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί και το Ανοιχτό Κύπελλο Πανεπιστημίων Κρήτης στο οποίο θα συμμετέχουν ελεύθερα φοιτητές των τριών Πανεπιστημίων, ανεξάρτητα αν είχαν λάβει μέρος στις προκριματικές φάσεις.

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε φέτος ως πρωτοβουλία της Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, της Περιφέρειας Κρήτης και των 3 Κρητικών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενεργών σκακιστικών κοινοτήτων εντός των ιδρυμάτων και η σύσφιξη των σχέσεων των φοιτητών της Κρήτης.

Δηλώσεις συμμετοχής για το Ανοιχτό Κύπελλο στο email: [email protected] Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.

Αποτελέσματα και πληροφορίες για τη διοργάνωση στο http://noveltykoinsep.gr/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook