Σήμερα αναμένεται να γίνει η μεταφορά των 65 μεταναστών και προσφύγων που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Σητείας αργά τη νύχτα της Πέμπτης 26 Μαϊου.

Οι μετανάστες όλες αυτές τις μέρες παραμένουν στον λιμενικό σταθμό Σητείας καθώς δεν βρέθηκε χώρος φιλοξενίας τους μέχρι να μεταφερθούν σε κάποιο hot spot.

Πληροφορίες ανέφεραν πως ο σχεδιασμός ήταν να μεταφερθούν στην Κω.

Σε επικοινωνία του Flashnews.gr με το λιμεναρχείο, ο Λιμενάρχης Σητείας κ. Γιώργος Παττακός ανέφερε πως το πλοιο του λιμενικού που θα μεταφέρει τους μετανάστες έχει ήδη φτάσει στη Σητεία, ωστόσο δεν έχει δοθεί ακόμη επίσημη οδηγία για το που θα μεταφερθούν οι 65 μετανάστες.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής πάντως, οι λιμενικοί ήδη ενημερώνουν τους μετανάστες για την μεταφορά τους.

Ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ για την υγεία των μεταναστών και προσφύγων

Από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγου, Γενικού Ιατρού, Χειρουργού, Παιδιάτρου κ.α.) του ΓΝ-ΚΥ Σητείας εξετάσθηκαν όλοι οι πρόσφυγες – μετανάστες, με την άφιξη τους τα ξημερώματα στην παραλία Κουρεμένου στη Σητεία.

Όσα από τα περιστατικά κρίθηκε αναγκαίο, μεταξύ των οποίων 4 ανήλικα και 3 εγκυμονούσες γυναίκες, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους δόθηκε πλήρης ιατρονοσηλευτική περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή.

Παρά τις δυσχέρειες που ταλανίζουν το ΓΝ Σητείας, ιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ανταποκρίθηκαν άμεσα και με αξιέπαινη ευσυνειδησία, σεβόμενοι το λειτούργημα τους, μα κυρίως τον ίδιο τον άνθρωπο.

Κανείς από τους μετανάστες –πρόσφυγες δεν φέρει μεταδοτικό νόσημα, δε χρήζει περαιτέρω νοσηλείας και είναι έτοιμοι για την αναχώρηση τους, με μέριμνα των αρμόδιων αρχών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook