Μετά από τις παραιτήσεις δύο αντιδημάρχων και μετά απο μια συνεδρίαση γεμάτη ένταση, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων αποφάσισε το «σφράγισμα» των δύο καντινών στους Αγίους Αποστόλους

Το θέμα που προέκυψε με τους πλειοδότες δύο καντινών στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, κυριάρχησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, το απόγευμα της Τετάρτης.

Και ήταν αναμενόμενο καθώς το θέμα αυτό «συνοδεύτηκε» από την παραίτηση του πρώην αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Βλαχάκη, την οποία ακολούθησε η παραίτηση της επίσης αντιδημάρχου Βαρβάρας Περράκη, αλλά και η σκληρή επίθεση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα στον κ.Βλαχάκη.

Πάντως στην εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Βάμβουκας ανέφερε πως μετά από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, ο Δήμος μπορεί να  προχωρήσει στη «σφράγιση» των δύο καντινών. 

«Φέρνω λοιπόν στο συμβούλιο προς συζήτηση το θέμα της διοικητικής αποβολής, έχοντας πλέον στη διάθεσή μας δύο όπλα (γνωμοδότηση και αυτοψία)…», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων.

Στην συνεδρίαση παρίστατο και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βλαχάκης, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο μετά από έγκριση του σώματος, έκανε λόγο για δικαίωση «μιας  διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και καταλήγει ακριβώς με την ίδια εισήγηση που έφερα στις 16 του μήνα.» ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα έγγραφα και τις ενέργειες που έγιναν από την οικονομική υπηρεσία και τον ίδιο.

Ακολούθησε κατάθεση των απόψεων εκπροσώπων των ενοικιαστών των καντινών  και στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων.

Η δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου και για «επικοινωνιακά παιχνίδια» από τον δήμαρχο Χανίων στον οποίο άσκησε κριτική και για το γιατί δεν προχώρησε σε διαγωνισμούς.

Ο  δημοτικός σύμβουλος Άρης Παπαδογιάννης έθεσε σειρά ερωτημάτων για τις κατηγορίες του πρώην αντιδημάρχου προς το δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας  τα εξής: «Στηρίζω το θεσμό του Δημάρχου, αλλά ευθύνεστε πολιτικά που αφήσατε να λειτουργεί ένα κομμάτι από τους συνεργάτες σας ανεξέλεγκτα και το πληρώνετε»

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαρρής έκανε λόγο για πολιτικό θέμα που σχετίζεται με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Σεραφείμ Ρίζος  απευθυνόμενος στον δήμαρχο Χανίων είπε πως αποφεύγει την ουσία και αναρωτήθηκε για τον λόγο για τον οποίο έγιναν και παρεμβάσεις πολιτικών θεμάτων.

Τελικά κατά πλειοψηφία και με αποχή των κ.κ. Γιώργο Σχοινοπλοκάκη και Μανώλη Φραγκάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την διοικητική αποβολή των ενοικιαστών από τις δύο καντίνες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook