Στην “λασπομαχία” της Λευκάδας, όπως ήταν φυσιολογικό όποιος πετύχε ένα γκολ θα έπαιρνε και τη νίκη αφού η αναμέτρηση έγινε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Συνεχής βροχή, κάκιστος αγωνιστικός χώρος που μετά τα πρώτα λεπτά είχε μετατραπεί σε βούρκο και όμως τα Χανιά κόντρα σε όλα τα προβλήματα πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που τους διατηρεί σε απόσταση αναπνοής από την Athens Kallithea.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη έκαναν κατάθεση ψυχής στην Λευκάδα και κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο όπου πέραν του γκολ που πέτυχε ο Μάνος έχασαν και πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ και να διώξουν κάθε άγχος μέχρι το τελευταίο λεπτό.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Λόγω των πολλών απουσιών, ο Γιάννης Ταουσιάνης υποχρεώθηκε για πρώτη φορά την φετινή σεζόν να παρατάξει τα Χανιά με τριάδα στην άμυνα και 3-5-2: Ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο Κυρίτσης, με τους Σέχου, Μπάτζιο και Μαζουλουξή ν’ αποτελούν την τριάδα των στόπερ.

Στα άκρα έπαιξαν οι Νίκολιτς (δεξιά) και Σιλά (αριστερά), με τους Ντίας, Τσορνομάζ και Λεμονή στην μεσαία γραμμή ενώ για πρώτη φορά ξεκινήσαν μαζί στην ενδεκάδα οι Βουό και Μάνος.

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα Χανιά έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι με την σέντρα όταν ο Βουό από κοντά στο 1ο λεπτό δεν κατάφερε να σκοράρει με το πλασέ του να φεύγει μόλις άουτ. Οι γηπεδούχοι που προσαρμόστηκαν γρήγορα στις ιδιαίτερες συνθήκες της αναμέτρησης, απείλησαν για πρώτη φορά στο 23ο λεπτό όταν ο Κυρίτσης απειλήθηκε ωστόσο πρόλαβε τον Περιστέρη και μπλόκαρε την μπάλα μπροστά από τον παίκτη του Τηλυκράτη.

Επτά λεπτά αργότερα ο Τηλυκράτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί με τον Ντοναλντόνι να κάνει την κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ωστόσο οι παίκτες των Χανίων έδιωξαν την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο 33′ ο Τηλυκράτης είχε ακόμα μια τελική με το σουτ του Νιφορόπουλου να φεύγει μόλις άουτ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες και δίχως σκορ.

Σε ένα παιχνίδι που έγινε ακόμα δυσκολότερο λόγω του κάκιστου αγωνιστικού χώρου, τα Χανιά ευτύχησαν να προηγηθούν με την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 46′ έγινε η σέντρα από τα αριστερά, ο Μάνος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για τα Χανιά κάνοντας το 0-1 με το δεύτερο  του γκολ με τα κυανόλευκα .

Το τέρμα του έμπειρου επιθετικού απελευθέρωσε τα Χανιά που στο 53′ έφτασαν κοντά στο 0-2 με τον Βουό να είναι μόνος, να κάνει το σουτ αλλά να μην σκοράρει και ένα λεπτό αργότερα χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία. Ο Μάνος έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά από κοντά ο Βουό αστόχησε.

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τα Χανιά στο 70ο λεπτό όταν ο Τηλυκράτης έμεινε με 10 παίκτες μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Γιαννιώτης και τους παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα τα Χανιά κλείδωσαν τη νίκη στο 84ο λεπτό με τον Άγγελο Κόλα να διαμορφώνει το 0-2.

Στο 90ο λεπτό ο Νίλι που είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι κάνοντας ντεμπούτο με την φανέλα των Χανίων έβαλε το όνομα του στην λίστα των σκόρερ πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τη νέα του ομάδα.

Τηλυκράτης Λευκάδας (Φάνης Γκέκας): Παρδαλός, Ρουγκάλας, Γιαννιώτης, Νιφορόπουλος (75′ Λαζαρίδης), Τόσκα (58′ Κόκκορης), Ζδραβός-Ρίζος, Ρίζος (85′ Ουλμάνεν), Τεγούσης (75′ Τέρζι), Μπελεβώνης, Περιστέρης (58′ Σπανουδάκης ), Ντοναλντόνι

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Κυρίτσης, Νίκολιτς (81′ Μιούλερ), Μαζουλουξής, Σέχου, Μπάτζιος, Σιλά, Τσορνομάζ (77′ Μανουσάκης), Ντίας, Λεμονής, Βουό (81′ Κόλα), Μάνος (71′ Νίλι)

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κεχαγιάς (ΕΠΣ Κοζάνης)
Βοηθοί: Αναστάσιος Φράγιος – Αλέξανδρος Κουφός (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Τέταρτος διαιτητής: Ανδρομάχη Τσιοφλίκη (ΕΠΣ Λάρισας)

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook