Η ναυαρχίδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκινάει και πάλι τις επιχειρήσεις, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν εκτός δράσης και υποβλήθηκε σε εργασίες συντήρησης.

Το Charles de Gaulle, με συνοδεία που περιλαμβάνει μια γαλλική φρεγάτα αεράμυνας, μια φρεγάτα πολλαπλών αποστολών και ένα υποβρύχιο, θα αναπτυχθεί στη Μεσόγειο στις 22 ΑπριλίουΤην ομάδα κρούσης θα συνοδεύουν πολεμικά πλοία από τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Στόχος είναι η «ενίσχυση της αμυντικής και αποτρεπτικής στάσης της συμμαχίας» καθώς και η υποστήριξη επιχειρήσεων που ευνοούν την περιφερειακή σταθερότητα, με επίκεντρο την κεντρική και την ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον διοικητή της γαλλικής ομάδας κρούσης, υποναύαρχο Jacques Mallard. Η όλη ανάπτυξη μπορεί να διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Το Charles de Gaulle θα μεταφέρει περίπου 18 αεροσκάφη Rafale κατά τη διάρκεια της επερχόμενης αποστολής, περίπου τα δύο τρίτα του μέγιστου δυναμικού του, καθώς και δύο αερομεταφερόμενα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης E-2C Hawkeye και δύο ελικόπτερα Dauphin. Οι γαλλικές φρεγάτες συνοδείας θα φέρουν η καθεμία από ένα ελικόπτερο είτε σε ρόλο επιφανειακού είτε ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Η ομάδα κρούσης θα συνεργαστεί με τη Μόνιμη Ναυτική Ομάδα του ΝΑΤΟ (SNMG) που επιχειρεί στη Μεσόγειο, η οποία βρίσκεται υπό γαλλική διοίκηση από τις 5 Απριλίου, και θα συμμετάσχει στην αποστολή αεράμυνας του ΝΑΤΟ πάνω από την Πολωνία και στην αμυντική αποστολή στη Ρουμανία, σύμφωνα με τον Γάλλο υποναύαρχο.

Ο υποναύαρχος Mallard είπε ότι η ανάπτυξη της ομάδας κρούσης του Charles De Gaulle στην Ερυθρά Θάλασσα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, αλλά είναι μεταξύ των επιλογών που μελετώνται.

Πηγή: onalert.gr /  Defense News / Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook